Қызылорда облысы медицина қызметкерлерінің сайты



Мен Сұлтанмахмұттың ең әуелі қаладағы атақты бір терапевтіге көрініп, емделуін мақұл көрдім. Біз бұл мақсатымызға жеттік те. Сонда әлгі дәрігер Сұлтанмахмұтты емдегені үшін 50 сом ақша алды. Ақшаны төлегенде Сұлтанмахмұт қатты күйініп:
— Бұл не деген сұмдық! Жақсылықты ақшаға сату адам үшін ұят емес пе? — деді.
— Оған үкімет ақша бермесе, дәрігер не істемек? — дедім мен.

... Одан әрі оқыңыз »

Қаралғаны: 560 | Қосты: психолог | Мерзімі: 05.04.2018

Сөк – ата бабамыз әзірлеген тағам. Сөктті дайындау үшін түйілмеген қара тарыны тазалайды, одан соң қазанға қайнаған суға салады. Тары су сіңірген кезде судан сүзіп алады. Тарыны кептірместен, қазанда қуырады, бір ұшын шүберекпен ораған былғауышпен куйдірмей араластырып отырады. Дайын тарыны басқа ыдысқа салып, келсаппен түйеді. Одан соң қауызын ұшырады. Мұны тары түю дейді. Бұдан кейін тарыны қаралайды. Қаралап болғаннан кейін қайтадан келіге салып түйеді. Мұны ақтау дейді. Осылайша сөк пайда болады. Сөктен түрлі талқан, жарма, тары көже, түп, біртпе тағы басқа дәмді ұлттық тағамдар ... Одан әрі оқыңыз »

Қаралғаны: 581 | Қосты: психолог | Мерзімі: 05.04.2018

Жүзім ағзаны токсиндерден тазартады және жасартатын қасиетке ие. Жүзім - тек дәмді ғана емес, сонымен қатар пайдалы өнім. Адамзат жүзімнің емдік қасиетін көп жылдар бұрын пайдалана білген.

 

Жүзім адам ағзасына қажетті А, В,С дәрумендеріне, калий, кальций, темір, фосфор сияқты минералдарға және протеиндерге бай. Бұл жемісті көптеген аурулардың алдын алу үшін пайдалануға болады. Ол тыныс алу жолдары мен өкпенің жағдайын жақсартатындықтан демікпе кезінде пайдалы. Жүзім қан құрамындағы азот оксидін ұлғайтып, қанның ұйып қалуына жол бермейді. Осылайша жүрек талмасын болдырмауға септігін тигізеді. Жемістің бұл түрі сондай-ақ, іш қатқанда, ас қортылмай қалғанда аса қажет.

 

... Одан әрі оқыңыз »

Қаралғаны: 538 | Қосты: психолог | Мерзімі: 05.04.2018